Pidä kylpyhuoneesi kunnossa!

Huolellinen kylpyhuoneen kunnossapito pidentää käyttöikää huomattavasti ja ehkäisee ongelmia!

LAATTAPINNAN KUNNOSSAPITO

Laattapinnan puhtaanapito on olennainen osa kylpyhuoneen kunnossapitoa. Veden mukana tuleva kalkki on yleinen ongelma laattapinnalla. Kopisevat laatat ovat merkki siitä, että laatat ovat huonosti kiinni. Tämä voi johtua puutteellisesta asennuksesta tai siitä, että vesi on päässyt laattojen alle irrottamaan niitä. Myös yksittäisiä laattoja on mahdollista kiinnittää uudelleen, jos laattasaumat vaihdetaan niiden ympäriltä. Kosteusmittaus on suositeltavaa teettää, jos epäillään veden päässeen laattojen alle. Jos suihkun alueella on laatoitukseen ruuveilla kiinnitetty esimerkiksi saippuatelineitä tai suihkutanko, on hyvä tarkistaa ovatko ne hyvin kiinni. Saippuatelineen / Suihkutangon tulisi olla lujasti paikallaan. Mikäli se heiluu, sen kiinnityskohdan silikonit ovat silloin kärsineet ja se tulisi kiinnittää uudelleen. Kiinnitystulpat eli proput ja vanhat silikonit tulee poistaa ja kiinnittää tarvike uudelleen uusilla propuilla silikoneilla.

SILIKONISAUMOJEN KUNNOSSAPITO

Silikonisaumat sijaitsevat huoneen nurkissa ja lisäksi ne kiertävät laattapintaan kiinnitetyt huonekalut, kuten wc-pöntön. Silikonien tehtävänä on toimia rakenteiden liikuntasaumana ja pitää vesi samalla laattapintojen päällä. Silikonisaumat olisi hyvä tarkistaa vuosittain suihkutiloissa. Suositeltu vaihtoväli silikoneille on käytöstä riippuen 3-5 vuotta. Ajan myötä silikonin joustavuus heikkenee ja silikonissa oleva homeenestoaine kuluu myös pois.

LAATTASAUMOJEN KUNNOSSAPITO

Laattasaumat kuluvat veden ja puhtaanapidon vaikutuksesta. Vesi pääsee jo pienistäkin rei’istä laattapinnan alle, joten laattasaumojen kuntoa on hyvä tarkkailla. Laattasaumoja voidaan vaihtaa ja paikkailla ilman laattojen irrottamista.

ILMANVAIHTO KYLPYHUONEESSA

Kylpyhuoneessa ilmanvaihto on lattialämmitystä tärkeämpi. Jos ilmanvaihto ei toimi, ja lattialämmitystä nostetaan, ilmankosteus kasvaa ja kiihdyttää bakteeriston kasvua. Kostean ilman sisään jääminen pitkäksi aikaa antaa kasvustolle suotuisan kasvualustan. Eritoten Silikoni- ja laattasaumojen pintaan alkaa kasvaa tummia pilkkuja, ja laattasaumoissa home kasvaa sauman sisään. Sisään kasvaessa home lähtee laattasaumojen vaihdolla.

SOITA MEILLE

Asiakaspalvelumme palvelee teitä vuorokauden ympäri kaikissa kylpyhuoneen kunnossapitoon ja remontointiin liittyvissä asioissa. 0700 123 123 (xx,x€/min + pvm)